Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dödsskjutningen skedde utanför en förskola – medan föräldrar lämnade sina barn

En man sköts ihjäl på öppen gata klockan halv nio på morgonen. Alldeles intill mordplatsen ligger en förskola, där barnen lekte under skottlossningen.

Daniel Miranda med sina två barn Camilo Nordström, 2 år, och Leonel Nordström, 5 år utanför polisavspärrningarna.Bild: Hussein El-alawi
Mordet på Södra Skolgatan inträffade alldeles utanför en förskola, dit föräldrar kom för att lämna sina barn när mordet inträffade. Vanligtvis brukar barnen sitta och äta frukost klockan halv nio, men den här morgonen var de fullt upptagna med att leka.
– Det var flera barn inne på förskolan när det hände. Men jag hoppas att barnen inte satt vid bordet med utsikt mot gatan, säger mamman Mia Orange.
Hon har just gått förbi polisavspärrningarna för att lämna sin fyraårige son Finn inne på förskolan Kråkan, som drivs som ett familjekooperativ.
Flera av de andra föräldrarna står med sina dagisbarn utanför polisens blåvita band och tittar på ambulansen och de blinkande polisbilarna.
– Titta! Polishelikopter! ropar ett barn och pekar mot himlen.
– Det är inte klokt att de skjuter här på gatan på morgonen bland allt folk och alldeles utanför en förskola, säger Mia Orange.
– Barnen inne på förskolan har nog inte förstått vad som har hänt, säger hon.
På onsdagsmorgonen blev en man i 50-årsåldern ihjälskjuten mitt i morgonrusningen på Södra Skolgatan, ett kvarter från Möllevångstorget i Malmö.Bild: Hussein El-alawi
Ett ögonvittne såg skottlossningen utanför gamla Restaurang Tempo.
– Det var fyra fem killar. Alla hade svarta kläder. En av dem hade en pistol och jag hörde typ fyra skott, berättar han.
Daniel Miranda står med sina två barn Camilo Nordström, 2 år, och Leonel Nordström, 5 år, alldeles utanför avspärrningen.
– Sådant här borde egentligen inte hända. Det känns lite extra eftersom vår förskola ligger precis där. Men den här stadsdelen är tyvärr ganska utsatt, säger Daniel Miranda.
Bild: Hussein El-alawi
Dagisföräldrarna står med sina overallklädda barn och huttrar. Ingen mer blir insläppt förbi brottsplatsen, så därför bestämmer sig föräldrarna för att gå och fika.
– Jag vill bara lämna mina barn på förskolan. Men jag får väl vända hem istället, suckar Daniel Miranda.
Idha Gustafsson, 24 år, hade precis åkt till jobbet när mordet inträffade rakt utanför hennes port.
– Jag tycker att det är fruktansvärt att det kommer så nära inpå en. Även om det är ett gäng som är ute efter ett annat gäng så vet man aldrig om man kommer emellan. Och det här hände klockan halv nio när det är fullt av folk som är på väg till jobbet och intill en förskola där folk håller på att att lämna sina barn, säger Idha Gustafsson.
Hon flyttade till Möllevången för bara en och en halv vecka sedan.
– Precis innan jag flyttade in var det ett våldtäktsförsök alldeles utanför porten och nu detta mordet. Det känns väldigt obehagligt.
– Jag bodde i Slottsstaden innan. Men jag är ganska ung, så jag tänkte att jag ville flytta in till city för att få lite mer tempo och puls. Så kom jag till detta. Man är så himla rädd att det ska hända något mer nu, säger Idha Gustafsson.
Gå till toppen