Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Guterres i Sverige för Jemensamtalen

Parterna i de pågående Jemensamtalen norr om Stockholm har kommit överens om att återuppta gas- och oljeexport från det krigshärjade landet, rapporterar Reuters och hänvisar till källor inom båda sidorna i samtalen.

Utrikesminister Margot Wallström tar emot FN:s generalsekreterare António Guterres på Arlanda.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Tidigare under dagen kom uppgifter om att parterna enats om att öppna flygplatsen i huvudstaden Sanaa, samt att de ska ha fått utkast till en överenskommelse att reagera på.
De Iranstödda Huthirebellerna har sedan 2014 kontroll över Sanaa. De uppges nu acceptera att internationella flygningar ska få inspekteras på en flygplats som hålls av regeringen innan de går till eller från Sanaa. Det är ännu oklart om inspektionerna ska äga rum på flygplatsen i Aden, som är den forna huvudstaden och där den saudiskstödda regeringen har sitt säte, eller i Sayun i sydöstra Jemen.
Frågan om tillgången till flygplatsen i Sanaa har komplicerats av att det är regeringen som kontrollerar luftrummet.
FN:s generalsekreterare António Guterres kom till Sverige sent på onsdagskvällen och togs emot av utrikesminister Margot Wallström. Under torsdagen ska han närvara vid Jemensamtalen.
Gå till toppen