Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Så hedras Håkan Jeppsson i Istanbul

Malmö FF:s bortgångne ordförande Håkan Jeppsson kommer hedras inför torsdagens match mot Besiktas i Europa League.
– All kärlek och värme vi i MFF fått är ett bevis på Håkans betydelse, säger MFF:s kommunikationschef Peter Åhlander.

Håkan Jeppsson blev 57 år gammal.Bild: PETTER ARVIDSON
Det var förra fredagen som beskedet om Håkan Jeppssons hastiga bortgång kom. Malmö FF drabbades av sorg och kondoleanserna strömmade in från klubbar och spelare från när och fjärran
En av klubbarna som skickade sitt stöd via sociala medier var torsdagens Europa League-motståndare Besiktas.
Malmö FF deklarerade tidigt att man ville hedra minnet av sin ordförande i samband med matchen.
Och detta har Uefa och Besiktas accepterat.
Läs också Håkan Jeppssons minne hedrades
Besiktas stadion.Bild: HARALD STEINER
Malmö FF kommer att bära sorgband under matchen. Och inför avspark kommer en tyst minut äga rum. I samband med denna kommer en bild på Håkan Jeppsson visas på arenans storbildsskärmar. Till bilden kommer en förklarande text på turkiska, som berättar vad som hänt då det inte är säkert att alla Besiktasanhängare är varse det tragiska dödsfallet.
– Vi har fått ett mycket bra bemötande från Besiktas sida. De har haft en självklar förstående för det tragiska i Håkans bortgång, säger Peter Åhlander.
Håkan Jeppsson var Malmös FF:s ordförande från 2010. Dessförinnan satt han sex år i klubbens styrelse. Håkan Jeppsson blev 57 år.
– Den kärlek och värme vi fått från MFF:s supportrar och omgivningen är ett bevis på att han var en person som betydde mycket för Fotbollssverige och Europa, säger Peter Åhlander.
Gå till toppen