Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Max Wiman: Hela historien bakom Safaris resa in i startelvan vill man höra

MFF-tränaren Uwe Rösler har bjudit på något slags överraskning nästan varje gång vid Europamatcherna i höst. Han gör det även i avslutningen.

Behrang Safari fanns oväntat med i startelvan inför kvällens drabbning.Bild: PETTER ARVIDSON
Dock kan det ju finnas en helt annan förklaring till att Anders Christiansen finns på bänken mot Besiktas i kväll. Det går lite rykten om att han har någon enklare skadekänning.
Men det är ingen efterhandskonstruktion från min sida - jag hade en liten tanke på att han skulle välja Arnor Traustason på mitten i stället för Anders Christiansen.
Tyngd före kreativitet.Malmö FF vill spela sitt eget spel mot Besiktas, men får räkna med att i bästa fall göra det i korta sekvenser. Man kommer att få jaga mycket. Det kommer att bli mycket dueller - i bästa fall.
Att eventuellt ha Anders Christiansens fart att få in mot kanske tröttare Besiktasspelare skulle ju kunna vara ett taktiskt vapen.
Men det märkliga i hela den här historien är Behrang Safaris resa rakt in startelvan utan att ha varit med laget ner. Det förefaller väldigt märkligt alltihop. Om han nu haft en infektion, så är det ju inte svårt att köpa att han åkte på egen hand. Men han tränade för tre dagar sedan, så då har det gått i rekordfart.
Om han nu verkligen haft en infektion, vilket vi vet att dessutom Rasmus Bengtsson haft, känns det ju som en chansning att starta båda spelarna.
Uwe Rösler har under hela Europaresan visat Safari stort förtroende och veteranbacken har startat samtliga matcher.
Gå till toppen