Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Klart till cupen i alla fall: ”Går i en rasande fart”

Här ett glatt besked till alla fotbollsvänner som älskar cupföreställningarna på Malmö idrottsplats.
– Allt går i en rasande fart. Får vi torrt väder några dagar kan planen vara färdig för besiktning innan jul, säger Håkan Zetterstand, chef för stadionområdet på Fritidsförvaltningen.

Det nya konstgräset på Malmö idrottsplats är redan på plats och till och med linjerna ditmålade.Bild: Max Wiman
Det är bara några veckor sedan arbetet började och i planen och beställningen ligger att nytt konstgräs och diverse förarbeten ska vara klara 28 februari.
Men redan nu ligger konstgräset klistrat och klart och till och med de vita linjerna är dragna.
– Det som återstår är att lägga ut grus och granulatkulorna. Men för att göra det måste det vara absolut torrt, säger Håkan Zetterstrand.
Prognosen för den närmaste tiden är dock den man förvänta sig – det finns risk för nederbörd över Malmö.
Men förklaringen till att allt gått i expressfart är vädret.
– Vi har haft perfekta förhållanden. Ingen snö och bara ett par nätter med minusgrader och då räckte det att vi hade planvärmen på för att klistret skulle fästa, berättar Håkan Zetterstrand.
När planen är klar ska den besiktigas tillsammans med leverantör och godkännas av Uefa.
– Därför vill vi inte i dag ge någon prognos när vi kan släppa på. Vi kan inte göra det av försäkringsskäl förrän den är godkänd, säger Håkan Zetterstrand. Men som det ser ut nu ser det bra ut för att kunna ha alla cupmatcherna här - och även träningsmatcher dessförinnan.
Matcherna i Svenska Cupen börjar i mitten av februari och både Rosengårds herrar och damer är kvalificerade liksom MFF. För de lagen är Malmö idrottsplats den naturliga hemmaplanen. För LB07 damer som också är klara för cupspel, kan det om det inte blir för kallt bli spel på Limhamns idrottsplats.
Denna är också den enda tänkta reservanläggningen som är godkänd för spel på den här nivån i Malmö under vintern.
Malmö FF har tidigare berättat för Sydsvenskan att man till och med övervägt att spela i Lund om inte Malmö idrottsplats blir klar i tid.
För övrigt kommer det gamla konstgräset från Malmö idrottsplats att hamna just där.
– Det är redan dittransporterat och kommer att under nästa år läggas ut på en av grusplanerna, bekräftar Håkan Zetterstrand.
För träning fungerar den gamla konstgräsmattan, men den har varit utsatt för hård kritik det senaste året vad gäller matcher.
Gå till toppen