Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Michael Tapper: Trumslagarflickan missar taktslagen

"'The little drummer girl' är ingen dålig serie, men oväntat tam för att komma från en regissör av Chan-wook Parks kaliber. Man kan fråga sig varför producenterna hyrde in honom bara för att lägga ett tryckkokarlock på hans explosiva skaparförmåga". Michael Tapper har sett tv-serien med Alexander Skarsgård.

Alexander Skarsgård och Florence Pugh spelar huvudrollerna i tv-serien, baserad på John le Carrés roman från 1983. En svag tv-serie på en svag roman, tycker Michale Tapper.Bild: C More
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
”Den lilla trumslagarflickan” från 1983 är en av John le Carrés svagare romaner, sannolikt för att den avviker från det kallakrigsscenario som annars dominerar hans produktion. Skildringen av 1970-talets krig mellan israelisk underrättelsetjänst och palestinska terroriströrelser har varken raffinerade moraliska komplikationer eller de fingerfärdiga thrillerkittlingar som gjort författaren till en bästsäljarmaskin.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen