Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Två gripna i Egypten efter danskt nakenfoto

Solnedgång över Cheopspyramiden i Giza i Egypten. Arkivbild.Bild: Amr Nabil/AP/TT
En kamelförare och en kvinna har gripits efter att en dansk fotograf publicerat ett nakenfotografi och en film från toppen av Cheopspyramiden i Giza.
Kvinnan anklagas för att ha hjälpt de två danskarna som syns i bilderna att komma i kontakt med kamelföraren som transporterat dem till området, där det är förbjudet att vistas under nattetid.
Läs också Danskt nakenfotografi upprör Egypten
I ett filmklipp som publicerats på Youtube syns den 23-årige fotografen Andreas Hvid klättra upp för den 4 500 år gamla graven i Giza i utkanten av Kairo tillsammans med en okänd kvinna. När de når toppen tar kvinnan av sig sin tröja. Klippet samt ett foto som tagits av de två när de ligger nakna på varandra med en pyramid i bakgrunden har upprört både de egyptiska myndigheterna och delar av befolkningen.
"En 7 000 år gammal civilisation har förvandlats till ett sänglakan", skriver en egyptisk Twitteranvändare.
I en tidigare intervju med danska Ekstra Bladet berättar Hvid att han länge drömt om att genomföra konstprojektet men att han är ledsen att så många är upprörda.
Gå till toppen