Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Jag låter mig inte skrämmas av våldet

Våldet och skjutningarna måste sluta. För Malmö är bättre än så, menar skribenten Lisa Lindberg.Bild: Patrick Persson
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Jag är inte uppvuxen i Malmö utan jag uppvuxen i Småland. Men Malmö är min trygghet, en vacker stad med mycket kärlek. Jag har ofta blivit ifrågasatt om hur jag vågar bo i den här staden och hur jag kan överösa Malmö med så mycket kärlek.
Det är mycket enkelt, människorna som finns här och allt det vackra som finns runt oss om vi bara lyfter blicken och tittar upp. Jag är fascinerad över hur Malmö har utvecklats genom århundradena, jag lusläser allt jag kommer åt. Att gå från en liten stad till en blomstrande industristad till där vi är i dag. Är inte det fantastiskt?
Som inflyttad Malmöbo är jag otroligt stolt över min älskade stad. Under ett par åt provade jag lyckan norröver utanför Skåne. När jag kom tillbaka till mitt Malmö slogs jag av öppenheten som finns här, hur Malmö alltid välkomnar en med öppna armar. Det är för mig så vackert och väldigt unikt.
Läs också Hans liv rann bort på trottoaren
Jag läser och hör om den andra sidan, om alla skjutningar och allt våld som pågår i min vackra stad. Jag blir ledsen, frustrerad och orolig. Dels för hur resten av Sverige ser på min stad, att man dömer min stad utan att veta om allt som är vackert och fint. Hur utomstående tror att allt som försiggår i hela Malmö är våld, kriminalitet och en stad som präglas av otrygghet. Men jag är också orolig över att vi ska låtas skrämmas bort från vår stad, att den mörka sidan ska vinna och våldet öka.
Läs också Polisen: Mordet på Södra Skolgatan är en del av maktkampen i Malmös undre värld
Jag låter mig inte skrämmas, jag vägrar. De som begår dessa våldshandlingar ska inte så vinna, Malmö är vår stad, inte deras. Jag kommer aldrig att lämna min trygghet, mitt vackra Malmö, för att några personer har skjutglada fingrar.
Läs också Skottlossning nära akuten och vårdcentralen på Sus
Oavsett var i världen jag har varit så är Malmö mitt hem, här kan jag känna mig lugn och trygg. Jag är möjligtvis väldigt optimistisk, men det här som händer just nu måste få ett stopp. Är vi enade är vi starka och Malmö kan få vara den vackra, kärleksfulla stad som den egentligen är.

Lisa Lindberg

Malmöbo
Gå till toppen