Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Radhus beskjutet på Lindängen

Ett radhus på Lindängen i Malmö besköts natten till fredagen. Personer som befann sig i huset vaknade av ljud och larmade polisen. Skottlossningen utreds som olaga hot mot grupp, skadegörelse och grovt vapenbrott.

Polispersonal spärrade av ett område runt det beskjutna radhuset i väntan på polistekniker.Bild: Patrick Persson
Strax efter klockan 01 larmades polisen till Lindängen. Flera personer befann sig i ett hus i ett radhusområde som hade utsatts för beskjutning. När polisen anlände till platsen upptäckte man skotthål i en ytterdörr tillhörande ett radhus.
När polisen kom fram till platsen fann man skotthål i en ytterdörr tillhörande ett radhus.Bild: Patrick Persson
– Det kan ha varit flera skott som avlossats, men det är osäkert ännu, säger Kim Hild, på polisens ledningscentral i Malmö klockan åtta på morgonen.
Senare bekräftade polisen att det hittats två skotthål, ett i dörren och ett i ett fönster.
Enligt henne finns det i nuläget inget som indikerar på att skottlossningen har något med skjutningar tidigare i veckan att göra.
– Jag förstår att det är en fråga många ställer sig, men det är inget vi ser just nu, säger hon.
Strax efter klockan 05 på fredagsmorgonen bekräftade Kristofer Napiorkovski, inre befäl i Malmö, att ingen person kommit till skada i samband med beskjutningen. Enligt Sydsvenskans fotograf ska de som befann sig i radhuset ha förhörts av polis på plats samtidigt som annan polispersonal spärrade av ett område runt det beskjutna radhuset i väntan på en teknisk undersökning.
Beskjutningen utreddes inledningsvis som försök till mord, men ändrades sedan till olaga hot mot grupp, skadegörelse och grovt vapenbrott.
Enligt polisen på platsen betecknar man händelsen i nuläget som försök till mord.Bild: Patrick Persson
– Det är den rubriceringen vi har jobbat med, men den kan komma att ändras. Det kan i så fall bli fråga om grovt vapenbrott och någon form av skadegörelse och hot, säger han.
Kristofer Napiorkovski säger också att man inte har någon frihetsberövad i ärendet. Om man söker en eller flera gärningsmän och vad motivet till beskjutningen kan vara vill han inte kommentera.
Polisen var till en början mycket förtegen kring skjutningen.
– Vi jobbar på och återkommer med mer information när vi har möjlighet, sade Richard Andersson, RLC-befäl, inledningsvis.
Det finns ingen uppgift om att någon ska ha kommit till skada i samband med beskjutningen.Bild: Patrick Persson
Han ville inte gå in på om polisen har någon misstänkt, om någon skadats i samband med beskjutningen eller om händelsen kan kopplas samman med den senaste tidens våldsdåd i Malmö.
– Jag går inte in på det. Det är för tidigt än så länge för att göra någon sådan koppling.
Gå till toppen