Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Heidi Avellan

Heidi Avellan: Sexistisk dynga lockar inte tjejer, SD.

Sverigedemokraterna har sina brister. Men de brukar inte handla om it. På digital kommunikation är partiet fena. Snabbt, engagerat, initierat.
Bland annat därför låter det märkligt när riksdagsledamot Jonas Millard, ordinarie ledamot i konstitutionsutskottet, försöker vifta bort vidriga inlägg från ett Flashbackkonto som han själv varit med om att öppna.
Det var inte han, det var de andra.
”Jag uttrycker mig inte så som person. Sedan har det funnits en tid i mitt liv, då jag har haft mer pubertal humor. Och liksom agerat omoget och så”, säger han till DN (14/12).
Han menar att det är svårt att stå för sådant som andra skriver. Sant, men om andra skriver våldtäktstips på hans konto, om andra kallar kvinnor sliddjur, hyndor och horor, borde han inte reagera? Argumentera emot? Byta lösenord?
För den digitalt ovane är det kanske inte helt otänkbart att det kan gå snett, men Millard är ingen novis. Han har gått it-programmet på gymnasiet och uppger att kontot skapades av honom och några kompisar i syfte att testa säkerheten på Flashback.
Nätet glömmer aldrig – och det vet Millard. Han har bland annat motionerat i riksdagen just för rätten att få bli glömd.
Partiet tror på hans försäkran om att han inget gjort eller att om han gjort något galet så var det då han var ung. Som om unken människosyn vore något man växer ifrån.
SD försöker locka fler kvinnliga väljare. SD försöker putsa fasaden. SD försöker bli ett parti som andra. Ibland är det lätt att glömma.
Gå till toppen