Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sitt inte ensam – fira jul tillsammans i Höllviken

Äldre, nysvenskar eller personer som inte har råd eller vill resa hem till familjen. Tanken är att ingen ska behöva sitta ensam på julafton. Därför bjuds alla in till stor fest i Höllvikens bygdegård.
– Vi har plats för vem som helst. Det är bara att dyka upp, säger Thomas A Olsen, volontär från Fotevikens kulturcenter.

Mikael Risén, Thomas A Olsen och Therese Assarsson, volontärer från Fotevikens kulturcenter, bjuder in till fest i Höllvikens bygdegård på julafton.Bild: Privat
Det är Fotevikens Kulturcenter, Handelsplats Höllviken och bygdegården som går samman med projektet Kultur utan gränser för att fixa fest under temat "Jul tillsammans".
– Alla ska ju ha chansen att fira en riktig jul även om man inte har medel eller någon att fira med. Både centrumföreningarna i Skanör-Falsterbo och Vellinge har liknande arrangemang, säger Thomas A Olsen.
– Vi har också sträckt ut en hand till äldreboenden, Röda Korset och kommunens nysvenskar, så att de också kan vara delaktiga och se hur man firar en svensk jul.
Mellan klockan 11 till 14 på julafton är alla inbjudna till gemensamt firande med julbord och klappar till barnen i Höllvikens bygdegård. Lokalen rymmer 300 personer.
– Folk har varit så himla duktiga på att donera. Nu är vi snart uppe i hundra julklappar.
Krögare och butiker i Höllviken sponsrar med mat och dryck. Tanken är också att deltagarna gärna får bidra med maträtter, bakverk eller godis så att måltiden blir ett stort knytkalas.
– Om nysvenskar vill visa vilka traditioner de har eller om man inte kan klara sig utan favoritkakan till julafton så får man jättegärna ta med det man vill. Det blir olika kulturer som möts.
Gå till toppen