Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Niklas Wihlborg: Fornling motbevisade alla igen

Sven Fornling tar emot publikens hyllningar i Hamburg.Bild: VALERIAWITTERS
Proffsboxaren Sven Fornling gjorde det igen.
Han motbevisade alla som hade tvivlat på honom och är nu Sveriges senaste världsmästare i proffsboxning.
Malmöboxaren stod för en hjälteinsats när han vann IBO:s VM-match i Hamburg över tyske Karo Murat som är av ett virke som få världsboxare kan bryta ner.
På 16 proffsmatcher har Sven Fornling gjort en otrolig resa från nybörjare till en skicklig och taktisk proffsboxare som spelar efter sina förutsättningar och gör det på ett förträffligt sätt. Det var inte sannolikt att han skulle vinna lördagens VM-match på knockout och därför tröttade han ut Karo Murat rond för rond och undvek så gott det gick att själv hamna i skottgluggen för ett KO-slag i slutronderna.
Segern lyfter upp Sven Fornling bland molnen.
Nu har han ett VM-bälte att vifta med för att kunna få till nya stora matcher på prestigefyllda galor där miljonerna är i rullning.
Förutom att han har säkrat IBO:s världsmästartitel finns det också en utmanarbiljett om IBF:s VM-titel i potten. Lägg därtill möjligheten att försvara det egna bältet i ett titelförsvar och det börjar klarna vilka tunga matcher Malmöboxaren har på sitt schema under den närmaste tiden.
Själv är Sven Fornling dock mest intresserad av en annan match och den skulle gå mot Las Vegas-svensken Badou Jack som tidigare varit världsmästare i lätt tungvikt.
Badou Jack som boxas för Floyd Mayweathers stall håller mest till i Las Vegas och har gått matcher på de allra största galorna. Det är tveksamt om han skulle vända hem till Sverige för att gå en match mot Sven Fornling. Han har tidigare aldrig uttryckt någon önskan att få komma hem till Sverige och boxas inför svensk publik. Tydligare har han varit kring att det antalet nollor på "paychecken" som är helt avgörande för hans val.
Vilka är då möjligheterna att få se ett svenskmöte på svensk match bli en realitet. Inte särskilt stora, men ett så kallat "purse bid" skulle kunna göra att summorna blir så stora att Sven Fornling och hans promotor skulle kunna överväga att placera en sådan match på andra sidan Atlanten.
Sven Fornling sa ju innan VM-matchen i Hamburg att han hade USA i tankarna.
– Jag kanske kan unna mig en vecka i Las Vegas någon gång.
Då hade han inte Badou Jack i tankarna. Däremot tror jag inte att han hade haft något emot hans sällskap under den veckan.
Gå till toppen