Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fornling världsmästare i Hamburg

Sven Fornling tog hem VM-bältet i Hamburg efter att ha besegrat tysken Karo Murat efter tolv ronder.

Sven Fornling besegrade tysken Karo Murat och lade beslag på IBO:s världsmästarbälte i lätt tungvikt.Bild: ValeriaWitters
Sven Fornling blev IBO:s världsmästare i lätt tungvikt på lördagskvällen. Han blev det efter en närmast osannolik fajt där två kämpar vägrade att ge upp och gick på knäna i sista ronden.
Sven Fornling stred tapprast och kunde också ta titeln från Karo Murat.
Malmöboxaren fick en bra start på VM-fajten och sänkte sin motståndare med en tung höger redan i mitten av den första ronden.
– Jag var chockad att han gick ner där. Det kändes inte som om det var något speciellt, men jag såg på honom när han gick ner att han var träffad och hade blivit skakad, sa Sven Fornling.
Karo Murat spelade också ett fult spel emellan åt. Det började redan i den första ronden när han klippte till Sven Fornling efter att domaren hade brutit. I det läget gick även Sven Fornling ner i canvasen.
– Jag missade det helt och där gick jag också ner.
Första ronden gick klart till Sven Fornling, men Karo Murat kom ut aggressivt i andra och skakade om Sven Fornling med en tung vänsterkrok.
– Där och då tänkte jag att det kan ta slut snabbt i dag så jag måste skärpa till mig. Jag tyckte egentligen inte att jag fick ihop det i andra eller tredje ronden, sa han.
I de följande fem ronderna kunde han hålla distansen bättre och nötta på med många slag som såg ut att trötta ut Karo Murat, men utan att skaka honom. Därefter drog han upp tempot ännu mer.
– Jag är inte supernöjd med min boxning i dag. Efter varje rond tänkte att nästa rond måste jag skärpa mig. Detta är för dåligt.
Samtidigt som Sven Fornling körde på med fler slag än sin motståndare kunde Karo Murat
Sven Fornling dominerade matchen och vann rättvist.Bild: ValeriaWitters
osannolikt komma tillbaka på slutet och verkligen gå för en seger.
Det var tydligt att det inför de två avslutande ronderna var fördel svensk seger. Karo Murat var tvungen att gå för en knockout för att ha chans att behålla sitt bälte.
Han mobiliserade och kom starkt tillbaka med tanke på vad han hade fått ta emot.
– Det var otroligt och det är en oerhörd styrka som han har. Fram till tionde ronden var jag aldrig illa ute, men i elfte ronden skakade han om mig och i tolfte kom jag inte i gång över huvud taget. Jag försökte bara hålla mig på benen, sa Sven Fornling som jagades runt av Karo Murat och fick ta emot tunga slag från alla håll.
– Jag spottade ut tandskyddet bara för att försöka överleva matchen där, sa han om sitt agrande i slutronden.
Sven Fornling fick sedan energi att klara stå ronden ut, men var ändå osäker på hur det skulle sluta.
– Sedan var jag ändå säker på slutet att domarna skulle "robba" mig på segern. På något sätt kände jag bara på mig att detta vinner jag inte på poäng, men alla i teamet var 100 procent säkra.
Domarna var också helt övertygade om svensk seger. Alla tre domarna tilldelade Sven Fornling segern med god marginal.
Sven Fornling vann matchen, VM-titeln och publiken sympatier och kunde skrika ut sin glädje från ringen till de tillresta Malmöborna på läktaren.
VM-bälte följer med honom hem till Malmö och nu vill han först fira jul och sedan blicka framåt.
– Nu vill jag möta Badou Jack. Men det är svårt att titta framåt nu när jag har sådan otrolig huvudvärk. Och jag är så trött att jag inte vet var jag ska ta vägen.
Gå till toppen