Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mordmisstänkta omhäktade – allmänhetens iakttagelser gav ledtrådar

Båda de unga män som är misstänkta för knivmordet i Kävlinge har omhäktats. "Det här kommer att ta tid, vi har många vittnesmål och ledtrådar att plöja igenom" säger Patrik Nyquist, kommissarie grova brott i Lund.

Polisen knackade många dörrar på Korsbackaområdet för att få hjälpa att pussla ihop vad som hänt.Bild: Lars Brundin
Två och en halv vecka efter knivmordet i Kävlinge arbetar utredarna på grova brott i Lund med att lägga pussel kring vad som egentligen hände den där tisdagskvällen i november när en 40-årig man dog.
– Det kommer att ta tid innan vi plöjt igenom alla förhör och fått alla analyssvar, säger Patrik Nyquist som är gruppchef för grova brott i Lund.
Veckan efter mordet knackade polisen dörr i Korsbackaområdet dels för att visa sin närvaro men också för att höra om någon sett eller hört något i samband med knivskärningen.
– Dådet begicks vid en tidpunkt då folk kan ha sett eller hört något. Vi fick en del ledtrådar som vi haft nytta av. Vi tar hela tiden små steg framåt i utredningen och har kommit relativt långt, säger Patrik Nyquist.
Men polisen behöver mer tid. De två unga män som sitter häktade på sannolika skäl misstänkta för mord, en 17-åring och en 22-åring, har nu blivit omhäktade. Båda är boende i Kävlinge och båda förnekar brott. Ytterligare en ung man är misstänkt för samma sak, men försatt på fri fot.
– Det är möjligt att vi kommer att ändra rubriceringen på några av dem, säger han.
Polisen har nu ytterligare två veckor på sig till nästa omhäktning. Det är inte sannolikt att utredningen kommer att vara klar då heller uppskattar åklagare Pernilla Trimmel.
– Det är en stor utredning. Vi har ett antal fler förhör att göra – både med misstänkta och med andra. Dessutom återstår olika undersökningar, säger Martin Prahl som är polisens handläggare i ärendet.
Gå till toppen