Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fornlings nästa match kan gå i Malmö

Efter att Sven Fornling blivit världsmästare siktar nu hans promotor på att nästa stora match ska gå i Malmö. – Han är en stor boxare och jag är stolt över honom, sa hans promotor Erol Ceylan efter segern i Hamburg.

Promotorn Erol Ceylan och Sven Fornling efter lördagens VM-truimf.Bild: VALERIAWITTERS
Sven Fornling tog ett nytt historiskt steg på lördagen när han vann VM-titelmatchen i Hamburg och blev lätt tungviktsmästare för IBO:s organisation.
Efteråt var hans tyska promotor stolt och ville dela med sig av sin nya världsmästare.
– Efter nyår kommer jag att sätta mig ner med honom igen och mitt förslag kommer vara att vi ska försöka göra ett nytt event i Malmö nästa år. Min inställning är att vi kan komma till Malmö med huvudet högt och visa när han försvarar sitt mästarbälte. Att få göra det skulle jag uppskatta det väldigt mycket, sa Erol Ceylan.
– Jag känner att jag har möjlighet att gör en bra gala i Malmö både på egen hand eller ihop med någon partner. Team Sauerland har flera svenska boxare som skulle vara intressanta. Vi får se när det närmar sig.
Ett sådant arrangemang skulle, enligt honom själv, kunna arrangeras någon gång i mitten på nästa år.
– Men jag vill inte vara mer specifik än så innan jag pratat med Sven om det.
Erol Ceylan, som också var promotor för Adrian Granat, var den som arrangerade den senaste stora proffsboxningsgalan i Malmö. Då förlorade Adrian Granat mot Alexander Dimitrenko på knockout i den första ronden och summeringen var heller inte så upplyftande. Ekonomiskt blev det miljonförlust.
– Då blev det lite turbulent, men jag tror det skulle bli annorlunda den här gången.
Lördagens gala i Hamburg lockade runt fyra tusen åskådare och titelmatchen mellan Sven Fornling och Karo Murat svarade upp mot förväntningarna.
– Båda två visade att de är två bra boxare med väldigt stort hjärta. Frågar du mig så hade detta kunnat vara en Las Vegas-fight. Det var en stor match med stor underhållning, sa Erol Ceylan.
Sven Fornlings promotor vill ta den nye svenske världsmästaren till Malmö, men huvudpersonen har en annan önskan överst på listan.
– Direkt efter seger kom han fram till mig och sa ”nu fixar du Jack till mig”. Visst skulle nästa match mot vara häftigt om den blev mot Badou Jack någon gång. Jag skulle njuta av det, säger han men ger samtidigt sken av att det inte är en match som han inte tror skulle vara aktuell den närmaste tiden.
Gå till toppen