Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mästartränaren stolt men inte helt nöjd

Carlos Zuniga vaknade på söndagen upp som tränare till en världsmästare från Malmö. – Jag är överstolt och är nog fortfarande i chocktillstånd, säger han.

Sven Fornling tillsammans med motståndaren Karo Murat, Erol Ceylan, Bülent Baser och längst till höger Carlos Zuniga.Bild: VALERIAWITTERS
Den Malmöbaserade boxningstränaren Carlos Zuniga är den som följt Sven Fornlings proffsboxningskarriär nästan ända från starten. I fem år har de slitit ihop nästan dagligen för att Sven Fornling ska nå sitt yttersta som proffsboxare.
Därför var det inte så konstigt att Carlos Zuniga var nästa lika lycklig efter segern som världsmästaren.
- Jag vet inte riktigt hur jag ska reagera om jag ska skrika, gråta eller skratta. Det är alla känslor på samma gång. Det är galet. Helt galet, säger han.
Från ringhörnan fick ha se Sven Fornling göra en match där han följde matchplanen på nästan varje punkt. Huvuduppgiften var att hålla sig på distans för att undvika Karo Murats fruktade krokar, vilka har bäddat för flera av hans senaste knockout-segrar.
– Han har mycket kraft i de slagen och vi var överens om att nära inpå honom skulle Sven inte vara. Han skulle hålla distansen och det var nästan det enda som vi skrek till honom från ringhörnan under hela matchen.
Carlos Zuniga har tränat fram Malmös världsmästare i lätt tungvikt. Dagen efter var han stolt, men inte helt nöjd. Han vet att Sven Fornling kan bli ännu bättre i ringen.
– I matchen fick jag det ännu mer svart på vitt vad vi behöver jobba vidare med. Det är lite typiskt tränare att titta på vad han gjorde för fel i stället för att bara njuta. Men han har en tendens att tappa garden i dumma situationer. Den här gången skötte han det bra fram till sjätte ronden, men sen kom det. Det är visserligen inte så konstigt att man hamnar där när han började bli trött.
Gå till toppen