Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Numera var det allmänt känt att gården hade problem”

De Tre Vise Hennen kommer till gården för att hjälpa till.

Det var tidig morgon. Stämningen på gården var mer orolig än någonsin tidigare. Allt var ovisst. Någon hade hört att någon hade sett några främmande existenser utanför gårdens portar.
Och ja, det stämde faktiskt.
Tre figurer närmade sig, steg in på gården och lade ner några gåvor på marken framför sig. De stod stilla och väntade tills Knorrace och hans ständige sidekick steg fram.
– Vi är De Tre Vise Hennen och vi har kommit med ett erbjudande, sa de med en mun.
Det visade sig att ryktet hade spritt sig. Kanske var det de uteblivna leveranserna som eldat på. Eller kanske hade någon på granngården, där de senast var i torsdags för att äta kompost, uppfattat hur läget var. Och alldeles säkert hade före detta ständige storbonden Olsson berättat för någon hur han hade det – han gjorde ju inget annat än att sitta på kontoret framför datorn numera. Han kunde ju ha hunnit berätta för många. I alla fall – numera var det allmänt känt att gården hade problem.
– Vi kan hjälpa till att ställa allt tillrätta. Men bara om ni uppfyller vissa villkor, mässade De Tre Vise Hennen vidare.
Knorrace och Ranelid stod med tappade hakor. Vad var detta?
Bild: Uno Andersson
Gå till toppen