Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Martin Andersson: Ny bok: I huvudet på en ung Malmöbo år 1792

Abraham Ekerholm levde, arbetade och levde rullan i Malmö på Bellmans tid. Genom hans dagbok vet vi hur hur arbets- och nöjeslivet kunde se i en tid då Malmö ännu inte hade uppnått 5 000 invånare.

Kalendegatan som den såg ut på Abraham Ekerholms tid, efter den ombyggnad av S:t Petri kyrktorn som beskrivs i dagboken. Kalendehuset med trappgavlarna har namngivit gatan och ligger när Hippodromer senare ska uppföras. Huset längst till höger bör ha varit familjen Ekerholms.
Abraham Ekerholm (1770-1842) var 22 år när han för 226 år sedan trampade samma gator som vi gör idag. Han drack kaffe, flörtade med en förälskelse, gick på krogen, dansade, umgicks med vänner, spelade kort, sökte sexuell njutning, hittade på spratt, skvallrade och var kanske inte Guds bästa barn.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen