Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kent Leijon Jönsson: Sebastian Dyk i Malmös Redhawks blickfång

Bild: BILDBYRÅN
Sebastian Dyk har angenäma problem. Södertäljeforwarden har gjort femton allsvenska mål och finns i Malmö Redhawks blickfång – enligt vad Sydsvenskan erfar.
Inte konstigt att det finns intresse.
Han är från Malmö och är skicklig. Utan skadekrämpor, i form och sina bästa stunder skulle han kunna vara ett vasst SHL-vapen. Redan förra säsongen lirade han en match som Panternlån i Malmö Redhawks.
Samtidigt är det mer komplicerat än så. Det är inte bara att återvända till moderklubben och hoppas på guld och gröna skogar.
Sebastian Dyk har hunnit bli 26 år och nästa steg kan definiera hela karriären.
Ingen tvekan om att målskörden ger eko. 25 till 30 mål finns inom räckhåll och då lär det landa ett knippe kontraktsförslag från SHL-klubbar på Sebastian Dyks köksbord.
För en 26-åring som mest har varit på allsvensk nivå handlar det om att välja rätt, men samtidigt inte gapa över för mycket.
Låt oss säga att Dyk har åtta nio år kvar av sin hockeykarriär på elitnivå.
Kommande säsong (eller redan den här) gäller det att skapa en hållbar SHL-plattform.
I syfte att få betalt för allt slit – och för att kunna mäta sig med de bästa på svensk mark.
Chansen att gå upp med Södertälje måste betecknas som liten.
Chansen att få en större roll direkt i ett SHL-lag är inte överdrivet stor. Jo, det finns undantag, exempelvis Olle Liss, men då gäller det att ha ett enormt skytteflyt som dalkarlen hade förra våren i Rögle.
Som SHL-lagen är utformade i dag finns det få skräddarsydda offensiva roller, det gäller även för en 26-åring med målsinne.
Det gäller inte minst i Malmö Redhawks, där grundplåten är det hårda jobbet.
Det är rätt troligt att Sebastian Dyk spelar i SHL inom en ganska snar framtid, men känns inte lika troligt att det blir i Redhawkströjan.
Å andra sidan blir de flesta spelare som numera kommer till Malmö Redhawks bättre. Utveckling fungerar alltid som ett lockrop.
Gå till toppen