Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Mitt namn är Fru Danius”

Knorrace tappar det helt.

Före detta ständige storbonden Olsson hade våndats de senaste dagarna. Han visste att han hade råkat skicka ett mail till fel person men hoppades på något sätt att det skulle komma bort i hanteringen. När han såg De Tre Vise Hennen på gården insåg han att så icke var fallet. Men det var lika bra. Nu måste det hända något.
Han betraktade på håll vad som skedde. Knorrace såg ut att ha tappat det helt. Han hade lyft på hela överkroppen och stod nu och balanserade på bakbenen. Han fäktade med framklövarna mot de tre nytillkomna och hans arga skrin kunde höras genom Olssons stängda fönster.
Så såg en riktig konflikt ut.
Tigern Ranelid stod bredvid och bara betraktade alltihop, liksom väntade på sin tur.
Knorrace blev plötsligt fyrfota igen och satte av mot ladan. Mittenhennen tog ett steg framåt och började tala.
– Det är kanske inte så många av er som kommer ihåg oss. Vi har varit borta ett tag. Men nu måste vi återvända för att hjälpa er. Mitt namn är Fru Danius och med mig har jag Herr Englund och Herr Espmark.
En del av djuren reagerade med förvånade utrop, andra såg sig bara förvirrat omkring.
Danius log segervisst och kastade en blick mot en viss tiger:
– Dags att röja nu, Ranelid.
Bild: Hasse Holmberg / TT
Gå till toppen