Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Teaterrepublikens första uppsättning blir en podd om otrohetsaffärer

Teaterrepubliken startar sin nya era med en podd där grundaren Jens Peter Karlsson ska avslöja hur han bedrog sin sambo med andra kvinnor under flera år. ”Ska jag skildra verkligheten i olika föreställningar så är det lämpligt att jag rensar min egen garderob först”, säger Jens Peter Karlsson.

Jens Peter Karlsson bakom poddmikrofonen.Bild: Jens Peter Karlsson
I början av december stod det klart att den omtalade scenkonstgruppen Teaterrepubliken i Malmö står inför stora förändringar. Grundaren Jens Peter Karlsson kommer tillbaka och tar över gruppen, samtidigt som det gäng som drivit gruppen de senaste åren lämnar.
Redan då avslöjade Jens Peter Karlsson att den första uppsättningen skulle bestå av ”känsligt biografiskt material” med premiär i mellandagarna.
Nu berättar Jens Peter Karlsson för Dygnet Runt att det känsliga biografiska materialet handlar om honom själv.
– Ja, tyvärr. Det är hemskt skamfyllt. Men om jag ska börja skildra verkligheten i olika föreställningar så är det lämpligt att jag rensar min egen garderob först, säger Jens Peter Karlsson.
Den 28 december är det premiär för en podd med namnet ”Kärlek och ångestsyndrom” som handlar om det tretton år långa förhållande som Jens Peter Karlsson hade med en kvinna.
– Jag ljög och bedrog henne under större delen av den tiden. Podden kommer att vara en dialog mellan mig och mitt ex, som här spelas av Ronja Svedmark. Det är konstnärligt väldigt intressant att skildra ett dubbelliv. Hur man lever med någon i över ett decennium utan att berätta vem man är, säger Jens Peter Karlsson.
Skådespelerskan Ronja Svedmark gör rollen som exet i "Kärlek och ångestsyndrom".Bild: Jens Peter Karlsson
Det kommer även att dyka upp andra kvinnor i podden som ska föreställa ”älskarinnorna”.
Kommer du att klara av att vara helt ärlig?
– Ur mitt perspektiv kommer jag att vara extremt sanningsenlig. Jag och Ronja ska också prata i podden om hur vidrigt det är att prata om det här.
Vad fick dig att ta steget och göra detta?
– Jag har gått och tänkt på det här i flera år och började skriva en roman om det. Men jag är ju inte en romanförfattare, utan dramatiker. Så i samband med att jag skulle ta över Teaterrepubliken dök idén upp om att göra en podd.
Vad har ditt ex sagt om att du vill göra podd om ert förhållande?
– Hon har varit väldigt generös och inte förbjudit mig att göra detta. De två första avsnitten har hon fått läsa.
Inspelningarna av de första avsnitten har påbörjats och vissa av inspelningarna kommer att ske inför publik i Teaterrepublikens lokal på Djäknegatan.
Vad ska hända framöver på Teaterrepubliken?
– Vi kommer att ha scenpremiär i mars på en dokumentär. Vi har fem olika projekt under utveckling just nu och vi har två dokumentärer som kan gå till scenpremiär. Vilken det blir beror på vilka skådespelare vi kan hitta, säger Jens Peter Karlsson.
Håll koll på Malmös scenkonstliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Gå till toppen