Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

"Det har varit en dröm att en gång vara med"

Några frågor till Izabella Maga från Höllviken som spelar ett av barnhemsbarnen i musikalen Annie som just nu går för fulla hus på Nöjesteatern.

17-åriga Nora Kraft och 13-åriga Izabella Maga är båda från Höllviken och står på scen tillsammans som barnhemsbarn i Nöjesteaterns uppsättning av Annie. Motspelare är bland andra Nanne Grönvall och Thomas Järvheden.
Vad är roligast med att vara med?
– Att stå på scen. Sedan också att lära känna alla de andra, barn och vuxna. Många har gjort saker innan och man märker hur professionella de är.
Hur förbereder man sig för att spela barnhemsbarn?
– Vi ska ju vara väldigt sura, vi har det inte så jättebra på barnhemmet. Så det är viktigt att kunna visa att vi är ledsna. Min roll är näst äldst av barnen och hon blir lite som en mamma för de andra. Hon är snäll, men bråkar också.
Vad är svårast?
– Det är nog teaterbiten. Ibland vet man inte hur man ska göra, men vi har fått mycket hjälp av Eva.
Ja, Eva Rydberg, hur är det att ha henne som regissör?
– Det är så stort. Jag tycker fortfarande att det är helt sjukt. Hon är jätteduktig, och snäll.
Hur skulle du själv beskriva pjäsen?
– Den är väldigt sorglig men har också komiska scener. Många som sett den säger att de fått lite tårar i ögonen.
Vad hade du för relation till Annie sedan tidigare?
– Jag har sett Annie sedan jag var liten. Det har varit en dröm att en gång vara med. Så när jag fick veta att det skulle vara audition tänkte jag att detta var min chans.
Vad gör du när du inte står på scen?
– Jag går i musikklassen på Södervångskolan i Vellinge. Så jag sjunger mycket. Jag dansar också hos Marijazz i Höllviken, men har fått ta en liten paus för innan premiären på Annie var det så mycket repetitioner, i veckorna också.
Gå till toppen