Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Döms till böter efter hot och spottattack

En Vellingebo i 35-årsåldern döms till 4 000 i böter efter att ha ofredat och hotat ett par.

Paret bor på en ort i Vellinge kommun. I närheten bor också den nu dömde mannen.
Bråket startade med en dåligt parkerad bil, vilket ledde till att mannen, som är i 35-årsåldern, sökte upp paret i deras bostad. Sedan tidigare ska det också finnas en konflikt mellan parterna.
Kvinnan mötte honom i dörren och frågade om det blivit någon skråma på hans bil. Enligt den ljudinspelning som åklagaren presenterat som bevis i målet fick hon då svaret: "det blir en skråma i din mans huvud nästa gång han skriker på mig”.
Till kvinnan ska den dömde också ha sagt att hon skulle "passa sig", samtidigt som han drog med sitt finger över halsen. I båda fallen döms han för olaga hot.
Kvinnan har också berättat att mannen spottade på henne flera gånger. Han har själv invänt att han "inte spottat utan att han bara fräst åt ett annat håll." Mannen döms därför också för ofredande.
Den nu dömde har nekat till alla anklagelser, men rätten bedömer parets vittnesmål som trovärdiga. Straffet blir dagsböter på 4000 kronor.
Gå till toppen