Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Jag är inte så mycket för less is more”

Åren går och stilen består - eller så gör den en helomvändning. Här berättar tre skåningar om vad kläder och stil har betytt för dem genom livet.
– Jag tittar ibland i modetidningarna och tänker: 'Ack så det växlar. Nu har detta blivit mode igen - det kan jag ta fram ur garderoben! säger 90-åriga Margit Zadig.

Margit Zadig i sin röda skinnkappa som hon själv har skapat av gamla skinnjackor och andra plagg. ”Jag har alltid tyckt om tillvaratagandet, återanvändningen.”Bild: MOA DAHLIN
”Jag har alltid sytt mina kläder själv, för det fanns aldrig något som direkt passade mig. Och så har jag tyckt att det där tillvaratagandet har varit skoj. Jag har varit runt väldigt mycket på loppisar genom åren. Jag började sy redan som liten flicka. Jag är född i Landskrona, 1928. Under kriget var det svårt att få tag på tyger. Men min mor fick avlagda kläder från en dam som hon jobbade hos, och dem började jag återanvända, sy om.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen