Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Shora Esmailian: Klimatförnekarnas tid är nu

Årets klimattoppmöte i polska Katowice var indränkt i kol. Det blev en perfekt miljö för dem som kom ut som segrarna: klimatförnekarna, skriver Shora Esmailian.

Polska ungdomar, inspirerade av klimataktivisten Greta Thunberg, protesterade på FN:s klimattoppmöte Cop 24. Men segrarna var inte de, utan klimatförnekarna.Bild: Czarek Sokolowski
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
This year has been fantastic”. Detta har varit ett fantastiskt år. Så sammanfattar en av världens mest envisa och ökända klimatförnekare, amerikanen Marc Morano, årets klimattoppmöte, som avslutades i polska Katowice under lördagskvällen. Sedan mer än tio år har republikanen Morano ifrågasatt vetenskapen kring den globala uppvärmningen och driver en populär klimatförnekarblogg. Han kan knappt stå still av upphetsning i en tv-intervju där han hest skriker fram sina teser om varför och hur klimatförnekarna segrade.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen