Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Med näsa för ost

Efter en lång karriär i ostbranschen vet Kent Jönsson hur en god ost ska smaka. Numera sitter i juryn till World Cheese Awards.

Det stora importföretaget är sålt men Kent Jönsson säljer fortfarande ost. 600 kilo grottlagrad gruyere-ost från Schweiz har just anlänt till gårdsbutiken i Räng.Bild: Elin Wrethov
Han är känd som Osta-Kent eller Ostis. Kärt barn har många namn brukar det ju heta. Kent Jönsson har under åren även lystrat till smeknamnen Badis, Rökis och Masola. Men det är de två första som fortfarande är aktuella. Ost är en del en del av Kent Jönssons liv sedan 42 år.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen