Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Officiellt: Zlatan stannar i LA Galaxy

Igår hintade Zlatan Ibrahimovic att han inte var färdig med den amerikanska fotbollsligan, MLS. Idag bekräftade LA Galaxy att han blir kvar i klubben.

Zlatan blir kvar i Los Angeles. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic blir kvar i Los Angeles Galaxy. Svensken har skrivit på ett nytt kontrakt med MLS-klubben som sträcker sig över 2019. Det skriver MLS på sin webbplats.
"Vi är väldigt nöjda att ha skrivit ett nytt kontrakt med Zlatan som innebär att han återvänder till säsongen 2019", säger klubbens general manager Dennis te Kloese i ett uttalande.
Kontraktet sträcker sig över ett år och den svenske anfallaren kan antagligen vänta sig ett lönelyft. Nästa säsong är han nämligen en av LA Galaxys så kallade ”designated players” och därmed inte innefattas av lönetaket.
Den gångna säsongen hann Ibrahimovic med 22 mål och 10 assist i sin debutsäsong i MLS, där han var nominerad till priset som mest värdefulla spelare i ligan, samt vann priset för årets nykomling och årets mål. LA Galaxy missade dock slutspel.
Till klubbens hemsida säger huvudpersonen följande om förlängningen:
”Jag har saker kvar att göra här. Jag ser mitt första år som uppvärmning och mitt andra år kommer att vara stor skillnad”, säger han.
”Jag kom hit för att lämna ett avtryck. Jag kom hit för att vinna och jag fick inte göra det under mitt första år här.”
Gå till toppen