Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Allra bäst hade Tigern varit på att dra Knorrace vid trynet

En ny verklighet öppnar sig för sengångaren Lugn.

Lugn försvann in i sin favoritfantasi, om att graciöst galoppera över gräset. Kanske skulle det vara möjligt att uppnå med hjälp av Ranelid och De Tre Vise Hennen. Kanske kunde hon bli…fri?
Galopp galopp.
– Dagarna somnar alltid i mina fickor redan innan de hunnit börja, mumlade hon för sig själv och insåg att det som hände nu var så efterlängtat.
Äntligen skulle Knorrace kunna tvingas bort från gården, eller åtminstone makten, tillsammans med de yra hönsen och några till. En ny tid kunde börja, samarbeten med närliggande gårdar komma till stånd och…
Sengångaren Lugn kände sig försiktigt positiv och tur var väl det för plötsligt stod Herr Engdahl framför henne. Han var så rasande att det ångade ur hans tryne.
– Jag har öron och ögon överallt, Fru Lugn.
Men Lugn var säker på att det enda som Knorrace visste var att han nu började mista kontrollen. Och det var nog för att bringa honom ur balans. Ranelid som han hade litat så mycket på hade visat sig vara utsänd av De Tre Vise Hennen. Tigern var enligt egen utsago bäst på det mesta, men allra bäst hade han varit på att dra Knorrace vid trynet.
Galopp galopp.
Bild: Emil Langvad/TT
Gå till toppen