Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Efter tiggeriförbudet: Okända klottrade hot på kommunhuset

I måndags fick Vellinge klartecken för att införa det omdebatterade tiggeriförbudet. Efter det har okända klottrat hot på kommunhuset.

Kommunens bevakningsbolag uppmärksammade klottret vid 01-tiden natten mot tisdagen. Någon har skrivit budskapet "Ni ska få se på otrygghet” med sprutmålade svarta bokstäver på en dörr till kommunhuset.
– Det var skrivet av någon som motsatte sig förbudet. En missnöjesyttring, säger Vellinges säkerhetschef Jesper Behm Fransson.
Har det varit fler incidenter under veckan?
– Nej. Den här frågan engagerar ju och det klart att det har varit ett informationsflöde till kommunen. Både de som är för och emot förbudet. Men inget som gått över gränsen.
Händelsen är nu polisanmäld som skadegörelse. Även kommunpolis Jörgen Sjåstad ser skrivelsen som en reaktion på förbudet.
– Det är ju ett budskap i det här. Oftast när de klottrar så är det bara skit, men här är det någon som vill uttrycka en åsikt och det kommer i samband med tiggeriförbudet.
Gå till toppen