Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

"Vår tid är nu"-stjärnan gör scendebut

Charlie Gustafsson slog i genom stort som Calle i "Vår tid är nu". Nu tar han sig an huvudrollen i pjäsen "Människans hemlighet", som gjort succé på West End i London. – Det är min professionella teaterdebut, jag har aldrig gått scenskolan så det är en ny kärlek för mig, säger han till TT.

Marie Robertson, Charlie Gustafsson och Amanda Jansson spelar i "Människans hemlighet". Pressbild.Bild: Axel Öberg
Charlie Gustafsson har nästlat sig in i tv-publikens hjärtan efter två säsonger som kökspojken Calle som vinner både sin kärlek Nina och jobbet som köksmästare i "Vår tid är nu". Han har sysslat med tv och film från barnsben, men tiljorna på teaterscenen är näst intill outforskad mark.
– Det handlar mycket om tajming, men det tycker jag är väldigt kul. Det är stor skillnad mot tv, att inte kunna bryta när som helst och ta om scenen. Det blir också en annan spelstil, att kunna nå ut till sista raden är ju inte något man behöver tänka på i tv. Då ska man kunna visa vad man tänker i närbild, säger Charlie Gustafsson.
I "Människans hemlighet" spelar han Jamie Bronowski, som tar med sin Tinderdejt till huset där hans farfar Jacob dog 1974. Farfadern arbetade som forskare under andra världskriget och tog med sig en hemlighet i graven, en hemlighet som Jamie och hans dejt upptäcker även finns bakom en lönndörr i huset.
– Jamie är en optimistisk men ganska ensam ung man. Det är en smärtsam del av sin farfars liv som han upptäcker, säger Charlie.
Jamies Tinderdejt Ava spelas av Amanda Jansson, som kommer att dyka upp i säsong tre av "Vår tid är nu". Den är redan inspelad och menad att knyta ihop säcken för den framgångsrika SVT-serien.
– Det vi i ensemblen har fått veta är att det inte blir något mer. Samtidigt vet man ju att de alltid vill fortsätta när det går bra. Jag tycker att vi stänger ganska många dörrar. Sedan kan man ju ta vid med andra karaktärer och göra något på samma tema, men det känns ganska avslutat tycker jag, säger Charlie Gustafsson.
Fakta

"Människans hemlighet"

Bygger på en pjäs skriven av dramatikern David Byrne, baserad på boken "Sapiens: A brief history of humankind" av israeliska författaren Yuval Noah Harari från 2011. Jacob Bronowski är en verklig person, medan sonsonen Jamie är påhittad.

Bronowski arbetade med den brittiska regeringen under andra världskriget och med att dokumentera atombombens effekter efteråt. Han började forska i biologi och blev en profil på BBC, där han var en av panelmedlemmarna i en brittisk radiovariant av "Fråga Lund" och besvarade frågor från publiken. Han gick bort 1974.

"Människans hemlighet" har premiär 22 februari på Playhouse Teater i Stockholm. I rollerna finns Charlie Gustafsson, Amanda Jansson och Marie Robertson.

Gå till toppen