Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Anhållen för grov vårdslöshet innan olyckan där polis dog – släppt efter förhör

29-åringen som anhölls efter olyckan som slutade med en polismans död är släppt på fri fot. 29-åringen är fortsatt misstänkt för grov vårdslöshet i trafik.

Bild: Patrick Persson
29-åringen och en annan person var efterlysta av polisen, och kom självmant in till polisstationen och anmälde sig själva under onsdagskvällen.
Läs också Polisen efterlyser två personer efter dödsolyckan
Det slutade med att 29-åringen anhölls i egenskap av att han varit bilföraren som till slut kraschade in i en stolpe på Axel Danielssons väg på tisdagskvällen. Och sedan lämnade fordonet till fots.
Den andre mannen var passagerare under den aktuella färden, och släpptes efter förhör.
29-åringen anhölls för grov vårdslöshet i trafik.
– Det handlar om sättet som personbilen har framförts på, det är en helhetsbedömning av flera olika omständigheter i körningen som jag inte går in på, säger kammaråklagare Elena Severin.
Att 29-åringen hölls inlåst beror på risken att han annars kan påverka utredningen.
Det finns ytterligare brottsmisstankar mot 29-åringen i samband med körningen, bland annat smitning från trafikolycksplats. Vilka övriga brott vill kammaråklagare Elena Severin inte uppge.
29-åringen är i nuläget inte misstänkt för brott i samband med polismannens död.
Efter att 29-åringen förhörts under torsdagen och polisen vidtagit ”vissa utredningsåtgärder” släpptes han på fri fot, trots att misstankarna kvarstår.
– Det finns inte skäl att hålla honom fortsatt frihetsberövad, så jag har hävt anhållandet, säger kammaråklagare Elena Severin.
Gå till toppen