Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Klartecken för ny grundskola och sporthall vid Stadion

En ny idrottsgrundskola med takterrass vid Stadion, 94 studentlägenheter vid Rönnen och 129 bostadsrätter i Citadellstaden. Det är några av projekten som nu fått bygglov i Malmö.

Såhär ska den nya kombinerade idrottsgrundskolan och sporthallen se ut.Bild: Chroma Arkitekter

Stadion

Sydsvenskan har tidigare berättat om planerna på en ny idrottsgrundskola och sporthall på Stadionområdet – och nu är bygglovet klart.
Malmö idrottsgrundskola driver sedan 2012 sin undervisning i lokaler på Atleticum och till viss del inne på Swedbank Stadion. Men nu ska de få nya lokaler.
Skolan kommer att kunna ta emot 540 elever i årskurs 7-9. Den tillhörande sporthallen kommer i första hand att vara kopplad till skolan – men kommer även att användas för externa arrangemang som ungdoms-SM i handboll och Skånecupen i fotboll. Läktaren kommer att ha plats för 400 åskådare. På en av de två skolbyggnaderna blir det även en takterrass med sittgrupper, utegym och planteringar.

Katrinelund

MKB får klartecken för att bygga ett femvåningshus med studentlägenheter på Rönnblomsgatan, granne med studentboendet Rönnen. Det blir totalt 94 lägenheter på cirka 25 kvadratmeter vardera.

Oxie

Stadsfastigheter får klartecken för att uppföra ett LSS-boende vid Rosentorpparken i Oxie. Gruppbostaden kommer att innehålla sex lägenheter i markplan med ett gemensamhetsutrymme.
Såhär ska Skanskas nya kvarter i Citadellstaden se ut.Bild: Kjellander Sjöberg

Citadellstaden

Malmös nya stadsdel vid Malmöhus slott växer sakta men säkert fram. I vår ska kontorshuset Aurora, med sitt guldskimrande tak, stå klart för inflyttning.
Nu får Skanska även bygglov för 129 bostadsrätter, majoriteten av dem treor och ettor, i korsningen Citadellsvägen/Södra Neptunigatan. I bottenplan blir det fyra lokaler för handel. På fastigheten finns idag kontor- och lagerbyggnader som kommer att rivas.

Mellersta hamnen

Fastighets AB Briggen Östra Hamnen får bygglov för att bygga en biltvätt och bilverkstad på ett just nu obebyggt område i Mellersta hamnen.
Gå till toppen