Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skådespelaren Alf Nilsson är död

Alf Nilsson (1930–2018) var kanske mest känd för sin medverkan i tv-serierna "Hem till byn" och "Polisen i Strömstad". Han avled onsdag den 19 december efter en kortare tids sjukdom. Arkivbild.Bild: Leif Jansson/TT
Alf Nilsson avled onsdag den 19 december efter en kortare tids sjukdom. Han var under sin karriär verksam på många teatrar runtomkring i Sverige, men hade sin fasta punkt på Göteborgs stadsteater. Där spelade han genom åren ett stort antal roller och var dessutom en av teaterns stora profiler.
Nilsson medverkade också i många svenska tv-produktioner och tillhörde under en tid tv-ensemblen i Göteborg. Hans medverkan i älskade tv-serier såsom "Hem till byn" (Harald Eriksson) och "Polisen i Strömstad" (kriminalkommissarie Kronborg) gjorde honom känd för publiken ute i stugorna. Nilsson medverkade också i flera stora långfilmer, bland annat i "Jägarna" och "Masjävlar".
Med sin karaktäristiska röst var han även en flitigt anlitad uppläsare i radion och gjorde många radioteaterproduktioner.
Alf Nilsson blev 88 år.
Gå till toppen