Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skådespelaren Alf Nilsson är död

Alf Nilsson (1930–2018) var kanske mest känd för sin medverkan i tv-serierna "Hem till byn" och "Polisen i Strömstad". Han avled onsdag den 19 december efter en kortare tids sjukdom. Arkivbild.Bild: Leif Jansson/TT
Alf Nilsson avled onsdag den 19 december efter en kortare tids sjukdom. Han var under sin karriär verksam på många teatrar runtomkring i Sverige, men hade sin fasta punkt på Göteborgs stadsteater. Där spelade han genom åren ett stort antal roller och var dessutom en av teaterns stora profiler.
Nilsson medverkade också i många svenska tv-produktioner och tillhörde under en tid tv-ensemblen i Göteborg. Hans medverkan i älskade tv-serier såsom "Hem till byn" (Harald Eriksson) och "Polisen i Strömstad" (kriminalkommissarie Kronborg) gjorde honom känd för publiken ute i stugorna. Nilsson medverkade också i flera stora långfilmer, bland annat i "Jägarna" och "Masjävlar".
Med sin karaktäristiska röst var han även en flitigt anlitad uppläsare i radion och gjorde många radioteaterproduktioner.
Alf Nilsson blev 88 år.
Gå till toppen