Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

EM gav Mikaela Mässing mersmak

Hon kallades in till EM-truppen sent efter återbud och gjorde succé. Nu hoppas H65:s vänsternia Mikaela Mässing på fler landslagschanser.
– Vi får se ifall jag blir uttagen fler gånger, säger hon.

Mikaela Mässing, till vardags i H65 kallades in till EM-truppen och gjorde succé. Nu vill hon få chansen igen.Bild: JON OLAV NESVOLD
När Johanna Westerberg tvingades tacka nej till EM gick platsen till H65 Höörs succéspelare, Mikaela Mässing, som inför mästerskapet inte gjort en enda a-landskamp.
Redan i EM-premiären mot Danmark klev vänsternian fram och visade sig från sin bästa sida. Succén fortsatte mästerskapet igenom – och Mässing fick speltid mer eller mindre i alla matcher.
– Det var jättehäftigt på alla sätt, nästan lite overkligt. Nu när man kommer hem och tänker tillbaka på det förstår man hur stort det är, säger hon.
Att få känna på spel med landslaget har gett henne mersmak inför framtiden.
– Absolut. Det är klart att det är så, men vi får se ifall jag blir uttagen fler gånger.
I Skånederbyt mot Lugi under lördagen var Mässing tillbaka i klubblaget, men vänsternian vilades större delarna av matchen. Trots det noterades hon för fem mål i matchen som H65 vann med 26–19.
– Det var jättekul att få spela med laget igen, trots att jag inte spelade jättemycket. Det var kul att komma in de minuterna jag fick, säger hon.
Gå till toppen