Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Explosion vid företagsbyggnad på Jägersro

En sprängladdning detonerade vid en företagsbyggnad vid Jägersro natten till söndagen. Ingen känd hotbild finns mot platsen och ingen skadades vid explosionen.

Bild: Patrick Persson
Larmet om explosionen kom klockan 23.53.
Ett fönster och delar av en omgivande vägg har förstörts vid explosionen. Bilar som stod på en angränsande tomt har fått skador.
Vaktbolag larmades till industrihotellet via inbrottslarm och när de kom fram fann väktarna skador av vad som sannolikt varit en explosion. De drog sig tillbaka och larmade polis som gjorde samma bedömning.
Polisen spärrade av runt platsen för explosionen. Platsen undersöktes först av nationella bombskyddet för att se att inga fler sprängladdningar fanns där. Efter att de säkrat platsen kunde polisens kriminaltekniker genomföra en undersökning på jakt efter spår.
Undersökningarna var färdiga vid tretiden på natten och då hävdes avspärrningarna.
Brottsrubriceringen är inledningsvis allmänfarlig ödeläggelse. Det fanns ännu på söndagsmorgonen ingen misstänkt och ingen gripen.
Ett närliggande företag fick skador på sina bilar av splitter från explosionen, men detonationen orsakade inga personskador.
– Det finns ingen känd hotbild mot platsen eller någon av verksamheterna i lokalen. Det handlar om fyra eller fem företag i byggnaden och vi vet ännu inte exakt vilka som drabbats, säger Erik Jeppsson vakthavande befäl hos polisen.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen