Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Brand i Bollhuset – misstänks vara anlagd

Sent på söndagskvällen brann det i Bollhuset på Fasanvägen i Lund. Branden var i judohallen som har fått betydande skador. Branden misstänkt vara anlagd och rubriceras som mordbrand.

Bild: Patrick Persson
Larmet om branden kom klockan 22.47.
– Räddningstjänsten är framme. Det är rök i lokalerna. Rökfyllt i foajen. Räddningstjänsten håller på att förbereda rökdykning, sa Nina Janowicz, teamledare på SOS Alarm strax efter larmet.
Klockan 23.16 rapporterade räddningstjänsten på plats att branden var lokaliserad till judohallen och att den var släckt. Det har bland annat brunnit i mattorna och det är betydande skador i lokalen.
– Det är brandskador i judohallen och rökskador i foajen och i en av de större hallarna, säger Joel Johansson, inre befäl vid räddningstjänsten när släckningen är över.
– Vi håller nu på att vädra ut. Representanter för fastighetsägaren och för försäkringsbolaget är på plats.
Lars Isaksson är med i styrelsen för Lugi judoklubb och han var på plats efter branden.
– Det har brunnit i ena kortväggen i judohallen. Det är vattenskador och golvet och taket är skadat. Allting är rökskadat.
– Det ser ju förstört ut när man tittar in. Det ser hemskt ut. Men som jag förstår det så går det att fixa till om det är någonting som kommunen prioriterar, säger han.
Branden rubriceras som mordbrand.
– Vi misstänker att den är anlagd. Det har brunnit på ett ställe där det inte finns elektronik eller någonting annat som kan förklara branden, säger Annika Lindvall, inre befäl vid polisen i Lund.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen