Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Unik bänk gjord av skidor stals från kyrkogård

En mycket speciell bänk – tillverkad av skidor – har stulits från kyrkogården i Kyrkheddinge. Den försvann någon gång mellan fredagen och lördagen.

Bänken var placerad vid gravplatsen på kyrkogården i Kyrkheddinge.Bild: Privat
– Den stod vid min sons gravplats. Han omkom för drygt elva månader sedan i en lavinolycka och han hade en idé innan om att bygga den här bänken och hade skaffat skidorna, säger Knut Åkesson.
– När han inte hann med det så gjorde en av hans bästa kompisar bänken och satte den vid gravplatsen.
När Knut Åkesson kom till gravplatsen i lördags kväll så var bänken och gravlyktor borta.
– Det är fruktansvärt att folk kan bära sig åt på det viset, säger han.
Det var den 18 januari som sonen Daniel Åkesson omkom i en lavinolycka i Kashmir. Han skulle bli 26 i år. Han tyckte mycket om att åka skidor och hade berättat om planerna på en bänk gjord av det udda materialet.
– Han hade skaffat på sig skidorna. Det är 70- och 80-talsskidor. Lite smalare alpina. Han hade köpt dem för han hade tänkt att göra en bänk av dem till ett sommarställe vi har. Det har varit hans önskan att ha en sådan här bänk.
Knut Åkesson berättar att många kommer för att besöka sonens grav i Kyrkheddinge.
– Han hade ett stort socialt nätverk. Där var ett önskemål att där skulle vara så att man kunde sitta. Det är många som går dit för att söka tröst, säger Knut Åkesson.
Under lördagen skrev Knut Åkesson om stölden på Facebook. Tjugo timmar senare hade inlägget delats nära två tusen gånger.
Gå till toppen