Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

23-årig man skjuten på Rosengård

På julaftonskvällen blev en 23-årig man skjuten utomhus vid en park på Ramels väg i Rosengård. Den skjutne mannen är sedan tidigare misstänkt för ett annat brott. Händelsen på julafton rubriceras som försök till mord.

Polisen har spärrat av ett område vid Ramels väg där en 23-åring sköts i benet under julaftonskvällen.Bild: Patrick Persson
Polisen var på plats klockan 19.45 efter att någon ringt in om en skottlossning på Rosengård. En 23-årig man hade då skjutits i ena låret och fördes med ambulans till sjukhus med lindriga skador.
Området vid Ramels väg spärrades av och genomsöktes med specialtränade hundar.
– Vi har hittat någon hylsa, våra tekniker ska kolla på denna just nu, sa Jerker Olsson, inre befäl strax innan midnatt.
Händelsen rubriceras som försök till mord.
Stefan Olofsson, yttre befäl vid polisen.Bild: Patrick Persson
23-åringen greps då han lämnade sjukhuset senare under kvällen. Han är sedan mitten av december misstänkt för minst ett brott men polisen vill inte berätta vad för slags brott det rör sig om.
– Han är känd av oss för olika brott, och det säger vi för att man ska förstå att det här är ingen person som bara går förbi helt apropå, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral i Region Syd.
23-åringen var med flera bekanta då han sköts. Det är i nuläget oklart hur mycket av skjutningen som dessa personer har sett eller hört. Utöver de bekanta till den skjutne mannen har även personer i området bevittnat händelsen, enligt polisen.
Polisen höll under måndagskvällen förhör med tre personer samt 23-åringen, de övriga tre är inte misstänkta för något brott.
– I nuläget vill jag inte berätta vad de hörda personerna har för relation till den skjutne, något fast motiv har vi inte i dagsläget, säger Stefan Olofsson yttre befäl vid polisen.
Polisen hoppas nu att 23-åringen kommer medverka i utredningen och berätta. Polisen tror inte att det rör sig om ett vådaskott, att 23-åringen av misstag skjutit sig själv, något som ibland inträffar.
– Nej, skadorna tyder inte på det. Vi tror att det är en annan person som skjutit, säger Fredrik Bratt.
– Det finns ingen frihetsberövad än. För att vi ska komma vidare i utredningen beror det mycket på att han medverkar själv, säger han.
Akuten spärrades av på julaftonskvällen, troligen på grund av skottlossningen.Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen