Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Medicinsk cannabis legaliserat i Thailand

Marijuana är nu tillåtet för medicinskt bruk i Thailand.Bild: Matilde Campodonico/AP/TT
Cannabis för medicinskt bruk är tillåtet i Thailand från och med nu. Detta i en del av världen där narkotikabrott annars kan straffas med döden.
Det av militärjuntan utnämnda parlamentet godkände cannabislagen på ett tv-sänt extrasammanträde där en rad lagar klubbades igenom inför årsslutet.
– Detta är en nyårsgåva från parlamentet till regeringen och det thailändska folket, säger Somchai Sawangkarn, ordförande i det utskott som förberett lagändringen.
I Thailand användes marijuana i smärtstillande syfte fram till 1930-talet. Aktivister hoppas att nästa steg blir att drogen tillåts även för njutning.
Kontroverserna kring lagstiftningen har främst gällt farhågor att utländska företag tillåts få patent som låter dem dominera marknaden med höga priser, till förfång för fattiga thailändare, och kanske också gör det svårt för den inhemska forskningen att komma åt marijuanaextrakt.
Gå till toppen