Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skadade backen på väg tillbaka för Redhawks

Backen Anton Mylläri har saknats de senaste elva matcherna. Nu börjar 27-åringen närma sig en comeback. Dessutom står det klart att Mattias Lassen återvänder till Pantern igen.
– Anton tar steg för steg, men exakt när han kan vara tillbaka vet jag inte. Men det är inga mil bort i alla fall, säger den assisterande tränaren, Martin Filander.

Anton Mylläri närmar sig spel.Bild: OLA WESTERBERG
På juldagen återsamlades Redhawksspelarna för ett lättare träningspass inför matchen mot Linköping på annandagen. Samtliga spelare som spelade mot Luleå i 4–0 vinsten den 21 december fanns på is.
På skadelistan har Redhawks sedan tidigare backarna Anton Öhman och Anton Mylläri, på forwardssidan, Max Görtz, Nichlas Hardt samt långtidsskadade Emil Molin. Dessutom är Malte Setkov med det danska juniorlandslaget borta i Kanada. Men ledarstaben sitter lugnt än så länge.
– Just nu löser vi det in house i alla fall. Vi har Linus Cronholm på lån i Pantern om det skulle knipa. Sedan har vi några som är på väg tillbaka från skada, säger den assisterande tränaren, Martin Filander.
En av spelarna som närmar sig en comeback är backen Anton Mylläri.
– Anton tar steg för steg, men exakt när han kan vara tillbaka vet jag inte. Men det är inga mil bort i alla fall, säger han.
Malmö Redhawks gick på juluppehåll med tolv raka hemmasegrar i ryggen – vilket är den längsta hemmasviten i SHL den här säsongen.
Vad är det som har fungerat så bra på hemmaplan?
– Vi har haft publiken med oss, det har vi alltid haft, men de har gett oss extra styrka. Sen är det ju ofta så att du känner dig trygg på hemmaplan – då hittar du vägar att vinna. De matcherna vi inte lyckats vinna på ordinarie tid har vi vunnit på förlängning eller straffar. Det är skönt att veta inför matcherna i vår hemmaborg, det skapar en viss trygghet för oss.
Mot Linköping under onsdagen hoppas man på en trettonde raka hemmavinst. Ett positivt besked inför matchen är att målvakten Oscar Alsenfelt är tillbaka efter sjukdom, men klart är också att ännu en back försvinner från truppen.
– Vi blir av med vårt lån, Matias Lassen, till Pantern igen. Där lyfter vi in Helge Grans i truppen. Det är ganska små förändringar jämfört med sist, säger Filander.
Halva säsongen är spelad och Malmö Redhawks placerar sig på en överraskande femteplats efter 26 omgångar. Under andra halvan av säsongen vill laget ta ytterligare steg framåt.
– Vi vill driva spelet och matcherna ännu mer än vad vi gjort. Generellt sett har vi haft ett väldigt bra försvarsspel, med något undantag, hela första halvan. Det hoppas vi så klart fortsätta ha, men sedan vill vi lyfta spelet framåt lite och dominera med puck lite mer. Det hoppas jag att vi kan bygga vidare på här på andra halvan, säger han.

Redhawks i december och januari

Hälften av säsongens matcher 52 matcher i grundserien är spelade och på annandagen startar Redhawks andra halvan. Här är Redhawks matcher i december och januari.
26 dec; Linköping (h)
28 dec: HV 71 (b)
30 dec: Skellefteå (h)
5 jan: Örebro (h)
10 jan: Rögle (b)
12 jan: Färjestad (b)
19 jan: Timrå (b)
22 jan: Djurgården (h)
24 jan: Djurgården (b)
26 jan: Mora (h)
29 jan: Luleå (b)
Gå till toppen