Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kent Werne: Hatet mot George Soros – gammal antisemitism i ny kostym

Finansmannen och filantropen George Soros är årets person, enligt Financial Times. Konspirationsteorierna om honom delas av Donald Trump och Viktor Orbán, och nyligen tvingades hans universitet att lämna Ungern. Kent Werne beskriver hur en människa förvandlas till en grotesk karikatyr, kalkerad från ”Sions Vises protokoll”.

George Soros i Paris, 29 maj 2018. Finansmannen har kritiserat Ungerns premiärminister Viktor Orbán för att ”utnyttja antisemitiska tankefigurer som påminner om 1930-talet”.Bild: Francois Mori
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
I oktober fick han en rörbomb i brevlådan. Den upptäcktes av hans personal och förstördes av polisens bombtekniker. Snart dök fler sprängladdningar upp, adresserade till Hillary Clinton, Barack Obama och en rad andra Trumpkritiker. Men att George Soros fick det första paketet var knappast en slump.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen