Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Förre MFF-stjärnan såld för 36 miljoner – till Mexiko

Förre MFF-spelaren Yoshimar Yotun lämnar Orlando i MLS för spel i den mexikanska högsta ligan. Cruz Azul köper Yotun för 36 miljoner kronor.
– Yoshi har varit en viktig spelare för den här klubben, men nu önskar vi honom lycka till i framtiden, säger klubbens vice president Luiz Muzzi i ett uttalande.

Yoshimar Yotun lämnar Orlando för Cruz Azul i mexikanska ligan.Bild: John Raoux
Yoshimar Yotun kom till Malmö FF i januari 2015 och var i klubben i två och ett halvt år. I början av augusti 2017 lämnade han MFF för Orlando i den amerikanska proffsligan MLS.
Under sin tid i MFF gjorde han 58 allsvenska matcher.
Yotun har varit en given stjärna i Orlando och han var lagets enda spelare i det senaste VM-slutspelet som avgjordes i Ryssland i somras.
Och Orlando ville behålla sin stjärna – men Yotun ville lämna.
– Yoshi har varit en viktig spelare för vår klubb, men i slutet av säsongen uttryckte han intresse för Cruz Azul. Vi har jobbat för att få behålla honom i Orlando, bland annat har han han blivit erbjuden ett nytt kontraktsalternativ, säger Muzzi i ett uttalande.
28-årige Yotun gjorde den senaste säsongen 4 mål på 22 matcher för Orlando och hade ett kontrakt som gav honom 5,4 miljoner kronor per år.
Men nu är det alltså nya utmaningar för den gamle publikfavoriten i MFF.
– Han ville verkligen till Mexiko och vi nådde det bästa möjliga resultatet för både honom och klubben. Vi tackar Yoshi för hans tid med Orlando City och önskar honom lycka till i framtiden, säger Luiz Muzzi i ett uttalande.
Gå till toppen