Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Leksaksjätte i konkurs efter svag julhandel

Top-Toy driver leksakskedjorna BR och Toys R Us i Norden. Arkivbild.Bild: Staffan Löwstedt / Svd / TT
Den krisande danska leksakskoncernen Top-Toy, som driver leksakskedjorna BR och Toys R Us i Norden, har begärts i konkurs, skriver bolaget i ett pressmeddelande. En svag julhandel var droppen som fick bägaren att rinna över för bolaget som tidigare hade ansökt om att genomgå rekonstruktion.
"Vi har kommit långt och vår rekonstruktionsplan var godkänd av kreditgivare och domstolen. Vi har arbetat dygnet runt för att få till ett ramverk för rekonstruktionen av Top-Toy. Men tyvärr har vi blivit tvungna att inse att vi inte kan fortsätta på grund av den svaga julhandeln", säger Per Sigvardsson, vd för Top-Toy i en kommentar.
Läs också Toys R Us krisar i julhandeln – ska stänga hundratals butiker i Norden
Några av orsakerna bakom Top-Toys konkurs uppges vara digitaliseringen, fler konkurrenter och ändrade lekvanor bland barnen.
Enligt det senaste bokslutet för bolagets brutna räkenskapsår landade nettoförlusten för Top-Toy på drygt två miljarder danska kronor.
Gå till toppen