Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Systrarna i Rögle ber för att NCC inte ska få utöka bergtäkt

Nunnorna i Rögle kloster ber böner om att NCC Industry inte ska få utvidga bergtäkten i Skrylle. De känner hur jorden skakar av sprängningar när de samlas i sitt kapell.

”David fällde jätten Goliat med småstenar. I det här fallet är det jätten som har småstenarna”, säger syster Thérèse Arkbrant (t v) om att ett litet kloster sätter sig emot stora NCC:s vilja. ”Vi hoppas Herren löser det åt oss”, säger systern och priorinnan Céline Spitz.Bild: Ingemar D Kristiansen
En röd glada svävar över Sankt Dominikus kloster i Rögle, där fem nunnor lever och tar emot gäster som söker frid och ro bortom vardagens stress och larm. I trädgården är det tätt mellan mullvadshögarna och syster Thérèse Arkbrant berättar roat hur hon kunnat plockat en enda valnöt på trädet som planterades när hon vigdes till nunna – resten har de många ekorrarna kalasat på. I skogen visar sig vildsvin och vita dovhjortar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen