Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Systrarna i Rögle ber för att NCC inte ska få utöka bergtäkt

Nunnorna i Rögle kloster ber böner om att NCC Industry inte ska få utvidga bergtäkten i Skrylle. De känner hur jorden skakar av sprängningar när de samlas i sitt kapell.

”David fällde jätten Goliat med småstenar. I det här fallet är det jätten som har småstenarna”, säger syster Thérèse Arkbrant (t v) om att ett litet kloster sätter sig emot stora NCC:s vilja. ”Vi hoppas Herren löser det åt oss”, säger systern och priorinnan Céline Spitz.Bild: Ingemar D Kristiansen
En röd glada svävar över Sankt Dominikus kloster i Rögle, där fem nunnor lever och tar emot gäster som söker frid och ro bortom vardagens stress och larm. I trädgården är det tätt mellan mullvadshögarna och syster Thérèse Arkbrant berättar roat hur hon kunnat plockat en enda valnöt på trädet som planterades när hon vigdes till nunna – resten har de många ekorrarna kalasat på. I skogen visar sig vildsvin och vita dovhjortar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen