Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Tidigare Malbasspelare avled efter collegematch i USA

Natten till fredagen avled förre Malbasspelaren Emil Isovic på ett sjukhus i USA efter sviterna av ett hjärtstillestånd i samband med en match före jul.

Emil Isovic (nr 23) under en ligamatch med Malbas 2017.Bild: JOHANNA LUNDBERG
Det var den 18 december som Emil Isovic föll ihop på lagbänken efter en match med sitt collegelag Hawaii Pacific University mot Southern Nazarene på Hawaii. Enligt hans tidigare klubb Malbas på Facebook ska Isovic ha fått en smäll i bröstet under matchen. Så här skrev klubben direkt efter händelsen den 18 december:
"Emil fick en smäll mot bröstet under matchen och bytte ut och kort tid efter det föll han ihop på bänken med ett hjärtstillestånd. Han fick snabbt hjälp på plats av medicinsk personal."
Matchen avbröts och Isovic fördes till sjukhus. Han låg nedsövd, men avled alltså natten till fredag.
Enligt hemsidan till den division där Isovic spelade avled han med familj, vänner och lagkamrater vid sin sida.
Emil Isovic kom ursprungligen från KFUM C4 Kristianstad, men flyttade till Malmö och spel med Malbas framgånsrika P97-lag, som bland annat vann ungdoms-SM. Han var på seniornivå med under Malbas senaste ligasäsong (2016–2017) innan han flyttade till college i USA. Emil Isovic representerade Sverige i en rad ungomslandslag.
– Våra kondoleanser går från hjärtat till Emils familj och er alla, sa Sam Moku, idrottslig direktör på universitetet. Det finns inga ord för hur mycket Emil kommer att saknas. Må vi finna tröst i varandras sällskap och finna tröst i minnena av en ung man som satte oförglömliga intryck i våra hjärtan.
Hawaii Pacific University har ställt in sin kommande match och har också startat en minnesfond för att hjälpa och stötta Emil Isovics familj.
Malbas har skrivit ett långt inlägg om Emil Isovic på Facebook, där står bland annat:
"Farväl Emil.
Det är en sorgens dag idag. Vår älskade vän och lagkamrat Emil Isovic klarade sig inte från förra veckans tragiska olyckshändelse. Våra tankar går till hans familj, närstående och alla som lärt känna Emil genom åren.
Emil var fast besluten att lyckas med sin basket. Han kom till Malbas på högstadiet och pendlade från Kristianstad ett par dagar i veckan, bara för att ge sig chansen att bli en bättre basketspelare. Han flyttade till Malmö och fortsatte på Malmö Basketgymnasium. Emil var mycket talangfull, full av energi och lämnade ingen oberörd. Vi är många som har haft förmånen att lära känna Emil som spelare, och ledare i klubben och fått uppleva hans varma personlighet. Han har nu ryckts ifrån oss alldeles för tidigt. Han kommer för alltid att finnas i våra hjärtan."
Malbas kommer att hålla minnesstund i Heleneholms sporthall på lördagen (29/12) mellan 16-18 och meddelar att alla som vill är välkomna dit.
KFUM C4 Kristianstad skriver på sin hemsida:
"Emil är en stor förebild för våra ungdomar i klubben, han har visat att man kan ta sig från en liten klubb hur långt som helst. Emils utstrålning, kämparglöd och vilja har satt stora spår i vår klubb. Vi i klubben beklaga saknaden av en fantastisk basketspelare och människa."
KFUM Kristianstad kommer att hålla en minnesstund i Hammarhallen kl 17.30 i dag, fredag.
Gå till toppen