Annons

Annons

Ekonomi

Forskaren: Lika viktigt att minska matsvinnet som att äta mindre kött

År 2030 ska det globala matsvinnet ha halverats, men för att nå dit måste konsumenterna vara med på tåget. Det säger Sara Spendrup, som forskar om konsumentbeteende och hållbar matkonsumtion på SLU Alnarp.

Annons

– Att minska svinnet är en viktig del i att minska matens klimatpåverkan. Det finns studier som säger att det kan vara lika viktigt att minska sitt matsvinn som att äta en mindre mängd kött, säger Sara Spendrup.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy