Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skottlossning mot flerfamiljshus på Segevång

På lördagen hade polisen spärrat av ett område vid Segeparksgatan, där en skottlossning ägt rum mot ett flerfamiljshus. Ingen person hittades skadad. På söndagsmorgonen var ingen person gripen.

Skotten riktades mot ett trapphus i ett flerfamiljshus.Bild: Patrick Persson
Vid klockan 19.58 fick polisen larm om att boende i området vid Segeparksgatan hade upptäckt misstänkta skotthål i ett fönster på ett flerfamiljshus.
Polis ryckte ut till platsen och kunde konstatera att hålen orsakats av kulor från ett skjutvapen. Polisen gjorde vissa fynd på platsen, men ville inte gå in på vad det var man hittade.
– Platsen är avspärrad och ingen person är anträffad skadad, sa Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral, i samband med händelsen.
Enligt polisen är det ingen som ringt till dem och sagt att de hört skotten.
– Vi blev ditskickade efter att skotthålen upptäcktes. Det är ingen som ringt in och sagt att man hört en smäll eller liknande, säger Filip Annas, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Enligt de initiala uppgifterna var det en lägenhet som hade blivit beskjuten, men det ändrades sedan.
– Det senaste som jag har är att det är i ett trapphus.
Kriminaltekniker gjorde en brottsplatsundersökning under natten och polisen knackade dörr och förhörde eventuella vittnen.
– Vi har ännu inget misstänkt motiv, men det är något vi undersöker naturligtvis, säger Rickard Lundqvist.
Vad det är för skjutvapen som det rör sig om är okänt.
– Vi vet inte vad som har använts, säger Filip Annas.
Har inga tomhylsor hittats?
– Det är inget uppgifter som jag har. Jag kan varken bekräfta eller dementera.
Polisen utreder händelsen som grovt vapenbrott, framkallande för fara för annan och skadegörelse. Fler brottsmisstankar kan tillkomma. Man ser ingen koppling till tidigare brott utan utreder händelsen som en enskild och isolerad händelse.
Ingen person är gripen.
På fönstret syns fyra skotthål.Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen