Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Boqvist fick grattis-sms från storstjärnan

Först avgjorde han JVM-rysaren mot USA – sedan fick matchvinnaren Adam Boqvist sms från megastjärnan Patrick Kane. – Kul att en sån stor spelare gör något sånt för en liten 18-åring. Riktigt stort, säger Boqvist.

Sveriges Adam Boqvist blir porträtterad under söndagens pressträff med Juniorkronorna under junior-VM i Victoria, Kanada.Bild: Erik Simander/TT
Backtalangen draftades av Chicago i somras och gjorde sedan ett stort avtryck i NHL-klubben under höstens träningsläger. Han spelade också träningsmatcher tillsammans med 30-årige Kane, trefaldig Stanley Cup-mästare.
– Han messade mig inför JVM och önskade mig lycka till. Sedan skickade han en gratulation i går efter matchen, det måste ha svidit för honom, säger Boqvist med ett leende om stjärnan som ju är amerikan.
Boqvist gjorde bara en kort tv-intervju efter segermatchen och var sedan inte tillgänglig för media förrän dagen efter då Juniorkronorna fick träningsledigt.
Boqvists segermål efter tappet från 4–0 till 4–4 gör att det räcker med seger i gruppavslutningen mot jumbon Kazakstan för att Juniorkronorna ska fixa gruppsegern.
TT: Känslan att avgöra?
– Jag hann inte tänka så mycket innan grabbarna kom och slängde sig över mig. Det var så klart jättekul, jag har haft en del chanser så det var skönt att spräcka målnollan, säger backtalangen som till vardags spelar i den kanadensiska juniorligan med London Knights.
Sveriges match mot Kazakstan spelas klockan 00.30 på nyårsnatten, svensk tid.
Gå till toppen