Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Toppolitiker ställer sig bakom föräldraupproret mot nedläggningen av barnavårdscentralen

174 Näsetbor stöttar föräldraupproret mot nedläggningen av barnavårdscentralerna i Skanör och Falsterbo. Och det gör också ledande politiker i Vellinge.
– Jag hade gärna sett att vi hade kunnat starta en familjecentral i Skanör också om några år, säger Carina Wutzler (M).

"Många som stöttar oss är inte själva drabbade av att BVC stänger, det är inte barnfamiljer utan andra boende som ser den tråkiga trenden att mer och mer service försvinner". Skanörsmammorna Ebba Hjertstedt, Anna Jörback-Landin, Emma Nilsson och Pernilla Bengtsson har startat en namninsamling mot beslutet att stänga barnavårdscentralen i Skanör.Bild: Privat
Sydsvenskan har tidigare berättat att privatägda Näsets Läkargrupp stänger ner barnavårdscentralerna i Skanör och Höllviken efter årsskiftet. Då flyttar verksamheterna till nya Familjecentralen vid Toppengallerian. Det fick fem småbarnsmammor att starta en namninsamling, som på torsdagen mejlades över både till ledningen för Läkargruppen och flera kommunpolitiker.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen