Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mulet väder kan ge skymd sikt på tolvslaget

Lågt liggande moln och regn gör sikten begränsad vid tolvslaget ikväll i Skåne. I norra delarna väntas det dessutom komma blötsnö.

Under kvällen drar starka vindar in över Skåne.Bild: Suvad Mrkonjic/TT
Nyårsafton är kommen och många ser fram emot nattens fyrverkerier. Men förutsättningarna är inte de bästa. Det säger Therese Gadd, meteorolog på SMHI, på förmiddagen.
– Det blir mycket moln på himlen som dröjer sig kvar framåt tolvslaget. Det blir nedsatt sikt.
Under kvällen drar starka vindar in över Skåne. Det kan bli riktigt blåsigt, komma regn och temperaturen beräknas, enligt SMHI, ligga runt 5 plusgrader. I norra Skåne blir det kallare och kan falla blötsnö.
På nyårsdagen väntas temperaturen sjunka ner mot noll grader, men redan dagen därpå blir det varmare igen.
– På nyårsdagen kan vindbyarna gå upp mot mycket hårda i västra Skåne. Vi pratar vind upp mot 20 meter per sekund. Allra blåsigast ser det ut att bli mitt på dagen imorgon i nordvästra Skåne, säger Kristian Silver meteorolog på SMHI.
– Men det blir mest uppehåll.
Trafikverket har varnat för att det kan bli svårt med både tåg- och vägtrafik norröver under nyårshelgen. Men i Skåne ser det i nuläget inte ut att bli några större problem.
– Jag har inga inrapporterade störningar nu, varken på väg eller tåg. Men det kan ju ändra sig snabbt. Det är bra att hålla sig informerad, säger Thomas Johansson, presskommunikatör på Trafikverket.
Gå till toppen